Vikt sammanfattning.

 
December 2012.
 • 21/12 2190 gr
 • 23/12 2090 gr
 • 27/12 2130 gr
 • 31/12 2250 gr

Januari 2013.

 • 2/1 2330 gr
 • 4/1 2400 gr
 • 7/1 2490 gr
 • 9/1 2550 gr
 • 11/1 2490 gr
 • 14/1 2520 gr
 • 17/1 2580 gr
 • 21/1 2640 gr
 • 24/1 2730 gr
 • 31/1 3070 gr

Februari 2013.

 • 7/2 3260 gr
 • 19/2 3780 gr

Längden sen hennes födsel till den 19/2 har hon växt 6.5cm.

Det som är så skönt att veta är också att läkaren på kontrollen vi var på sist sa att hon utvecklas precis som en 2månaders bebis ska, fast att Bella är för tidigt född. Så det var kul att höra. =)

 

Isabella med sin pappa. ♥

 

2 månaders sammanfattning.

 
♥ Vaken väldigt mycket på dagen.
♥ Älskar sin napp.
♥ Kan lyfta upp huvudet en längre stund.
♥ Ler ofta och länge.
♥ Längre ögonkontakt.
♥ Använder stl 56 i kläder.
♥ Har numera blöja nr 2.
♥ Äter var 3-4 timme och sörplar då i sig 135ml.
♥ Kan stå på fötterna med hjälp av stöd.
♥ Greppar/klämmer med händerna när hon njuter.
♥ Gillar att bada.
♥ Är väldigt aktiv med kroppen, sparkar och viftar med händerna.
♥ Pratar mer och mer. Och gör söta ljud ifrån sig.
♥ Lyfter och vänder på huvudet från sida till sida. (vilket hon har kunnat ett bra tag nu)
Älskar att ligga uppe vid axeln, för då tittar hon runt och upptäcker saker omkring.
♥ Ligger sin egna säng. (Hon har legat i en vagga samt att hon har legat brevid oss i sängen innan, men nu är spjälsängen inflyttad till vårt sovrum och nu ligger hon där varje natt, går jätte bra!)
 
Tror det är allt. =)
 
 

Tisdag.

Idag var jag och Isabella iväg på Spädbarnsmassage, första gången och det gick jätte bra. Träffade andra mammor och snackade en hel del, vilket var jätte trevligt. För annars sitter jag bara här hemma och glor hela dagarna, så det var skönt att komma ut en sväng och träffa folk.
 
Isabella behöver verkligen massage då hon är så gasig pga lactulosen hon får i varje måltid. Och hon krystar jätte ofta så det är lite jobbigt för henne, stackaren.. Får verkligen hålla tummarna på att hennes mage blir bra snart, så hon slipper detta elände. Annars är allt jätte bra med henne. Hon utveklas så fort och börjar bli så duktig på en massa saker..
 
Tänkte skriva ett eget inlägg om hennes utveckling, vad hon kan och sådär. Men det är svårt ibland att komma ihåg vissa saker som hon gör, att veta exakt hur gammal hon är. Men ett ungefär får duga.
 
Både jag, Bella och Billy är trötta och sega idag. Så det får bli sängen sen när lilla bella fått sitt sista mål för ikväll. Så vi får sova lite allihop. Det är hur jobbigt som helst att vara så hängig hela tiden, är det någon förkylning som ligger och spökar, men som inte bryter ut helt? ... Ja, denna årstid suger verkligen för alla influenser som går. Så nu vill jag verkligen ha vår och värme! NU!
 
 

Barnakuten.

Idag fyllde min ena storebror 29år så var på kalas innan idag, åt mycket tårta och hade det trevligt. =)
Annars i helgen har det inte hänt så mycket, igår så kom Frank och Tea hit och hälsade på, vi åt pizza, pratade en massa skit och kollade en film. Vi har inte setts på jätte länge så det var kul och vi hade mycket att prata om. :)
 
Och på tal om något helt annat, så har jag ju mer eller mindre slutat helt med amningen pga att Bella somnar snabbt vid bröstet och får inte i sig tillräckligt, och så fort man tar bort henne så vaknar hon till och vill ha mer, och så går det så om och om igen... Vilket i slutändan blir jobbigt. Så hon har fått NAN ett bra tag nu och det funkade jätte bra, hon ökade i vikt och mådde bra.. Tills höromdagen då hon skrek en massa och vi förstod inte riktigt varför, men såg sen när vi bytade blöja att hennes bajs var hårt, så vi tänkte direkt om hon hade blivit hård i magen och inte fick ut allt.. Men vi avtog ett tag och fick se vad som hände..
 
Dagen efter så hade hon fortfarande inte bajsat som hon brukar, men hon krystade och gall skrek hela tiden... Tyckte så jäkla synd om henne.. Bestämde oss snabbt för att åka in till Barnakuten där de fick trycka upp en slang med vätska som fick avföringen att lösas upp. Och fick även lite bedövande där runt omkring, men innan det hann värka ordentligt så krystade hon samtidigt som hon gall skrek och då kom där ut en lång hård bajsklump, och där kom även lite blod. Jag tyckte så synd om min lilla tjej så jag började gråta som fan och kramade om henne så gott jag kunde...
 
Det var hemskt och jag ville aldrig mer att Bella skulle få problem igen! Men som tur var så fick hon ut jätte mycket och mådde sen bättre. Och på vägen hem så köpte vi Lactulos som doktorn rekkommenderade att vi skulle ta i flaskan varje gång hon skulle äta. Och att vi även skulle fortsätta med magdropparna. Så nu har hon gått på Laktulos ett par dagar och det har blivit mycket bättre. Jag trodde aldrig jag skulle få glädjetårar av att hon kunde bajja! Blev så glad, och såg även på henne att hon tyckte det var skönt.. Så fick jag samtidigt veta på barnakuten att NAN eller mjölkersättning över huvudtaget kan lätt orsaka förstoppning, så nu försöker jag få igång amningen igen för att amning kan aldrig göra henne hård i magen. Så jag får ge henne både bröstet och tillägg. Då hon som sagt somnar till snabbt och glöttar sig ibland.. Men vi får hålla tummarna på att hon tar bröstet någon gång om dagen och sen NAN tillägg när det behövs.
 
Nu ska jag fortsätta ladda upp bilder på Ifolor för framkallning av Bella-Bilder =)
 
Förresten, kommer ni ihåg att jag, Billy och Isabella fotades på Helsingborgs Dagblad? Och idag var vi med i tidningen, så den blev köpt och ska ramas in :) .. Såhär såg bilden ut.
 

BVC

Var hos BVC igår med lilla Isabella, eller ja, lilla och lilla. Hon har vuxit ännu mer nu och är en stor flicka!
Nu väger hon 3780gr och är 51,5cm lång. Och när barnläkaren tittade på henne och fick se vad hon kunde göra så sa han att hon gör precis alla de saker man gör när man är 2månader gammal, fast att hon är för tidigt född.
 
Hon är så duktig vår lilla prinsessa!  ♥
 

Lista.

Hittade en lista som jag tänkte svara på ang min graviditet. :)
 
När fick du reda på att du var gravid? Början på Maj månad 2012.

Blev det en chock? Både ja och nej, det var varken planerat eller oplanerat, utan det fick ske när det skedde.

Hur gammal var du? 22

Hade du mycket halsbränna? Ja, vissa perioder

Spydde du mycket? Endast 2gg, och det var skönt.

Var det någon favoriträtt som ändrades? Nja, inte vad jag kan komma på.

Hade du mycket foglossning? Hade ingen alls.

Hade du sammandragningar? Ja.

Ditt sf mått som störst? 33 cm.

Har du fått bristningar? Ja.

Trodde du att det var en pojke eller flicka? Jag råkade alltid säga Han, men endå så trodde jag att det var en flicka. På RUL i vecka 18 fick jag veta att vi väntade en flicka.

Vad hoppades du på? En frisk bebis såklart.

Hade du mycket vätska i kroppen? Mina fingrar var lite svullna, annars inget. 

Hur mycket gick du upp i vikt? 10 kg. 

Hur ser du på graviditeten idag? Den har varit både rolig, spännande och jobbig. Men självklart värt allt det jobbiga.

Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag skrev ner på ett papper hur jag ville att min förlossning skulle vara. Och det var att det skulle inte vara några sura kärringar där (haha) , peppa mig, att min mamma och min man skulle vara med. Samt att de ska berätta för mig vad som sker hela tiden.

Gick du över tiden? Nej, jag födde i vecka 34 + 5.

Födde du för tidigt? Ja, 5veckor + 3dagar.

När började din förlossning? Mitt vatten gick i vecka 33 + 6, blev då inlagd tills jag födde.

Hur lång tid tog det? Jag hade molande värkar från och till hela dagen då hon föddes, men klockan 23.30 då  sköterskan kom in och ville ge mig en sömndos och smärtstillande så att jag kunde få ro och sova. Precis innan jag skulle ta tabletterna fick jag en riktig värk och då insåg hon att det var nog säkrast att kolla hur öppen jag var. Det visade sig att jag var öppen 6-7cm och fick direkt åka in till förlossningen.

Hur mycket var du öppen när ni kom in? 6-7cm.

Vad tyckte du var jobbigast? Krystvärkarna. 
 
Var du rädd för något? Att dö? haha!

Grät du? Nej, men jag fick lyckotårar när hon kom ut och jag fick äntligen se min lilla docka. 

Skrek du? Nja, jag kommer inte ihåg att jag skrek direkt, mer att jag var höggljud när man skulle krysta för man tog i så mycket.

Tog du nått smärtstillande? Nej, bara lustgas.

Blev du sydd? Nej.

Dragen med sugklocka? Nej.

Hur många var inne i förlossningsrummet? 2 barnmorskor från BB och 1barnläkare samt 1barnsköterska från Neonatal.

Hade du någon nära med dig? Älsklingen & mamma.

Hur stor var bebisen? 2190gr och 45cm lång.

Blev det en pojke eller flicka? Flicka.

Vad fick den heta? Isabella.

Hur ser du på förlossningen idag? Eftersom jag blev inlagd nästan 1vecka tidigare så fick man tid på sig att låta det hela sjunka in, fast man aldrig riktigt kan förbereda sig inför något man aldrig gjort innan. Jag ser det hela som en bra förlossning, då det gick snabbt och allt var väl med Isabella. 

Var allting värt det? Absolut! 

Alla ♥ Dag!

Alla Hjärtans Dag idag då! Och vi har inte gjort så mycket idag, men får se vad som händer sen.
 
Lilla Bella fick iallafall en present idag från Posten, nämligen ett Gratis Paket med olika prylar från GoBoken. Fick ett mail för någon vecka sen att om man blev medlem där så fick man detta paket. Så jag gjorde såklart det.
 
 
 

Fotografering

Igår var vi ju på HD för fotografering av Isabella med oss, och det gick jätte bra. Men först så var det lite segt för han som fotade ville helst att hon skulle vara vaken, och eftersom vi hade precis åkt bil som Bella älskar så somnar hon alltid. Efter vi hade burit upp henne från bilstolen så vaknade hon till lite, så då försökte vi prata med henne, och dansade runt med henne, haha! Och då lyckades vi få en vaken och vacker liten flicka. Dock ville hon ha nappen men det gjorde inte mig och älsklingen något för vi tycker hon är super söt med den. :)
 
Han tog först några bilder på henne själv, och sen tog han på oss alla tre. Det var jätte mysigt och man kändes verkligen som en familj. Efteråt när vi var klara så fick vi välja den bild som skulle synas i tidningen och att dem 5 bästa bilderna enligt dem kommer läggas upp på internet som jag sen får tillgång till med lösenord. Och då antar jag att jag kan köpa dem bilderna, för det blev jätte fina foto som jag skulle velat rama in här hemma. Men om jag förstod honom rätt så kunde man göra det.
 
Hon hade detta under sin jätte fina Newbie klänning, dock så hann jag ta av henne den innan jag fotade.
(dumma mig) Men jag hittade en bild på klänningen som ni kan se nedanför.
 

Mysigt.

Hade en mysig morgon med Isabella idag, efter att älskling hade stuckit till jobb hade jag svårt att somna om. Och Isabella låg och sov i sin vagga, men gnydde till lite då och då så jag beslöt mig för att lägga henne hos mig i sängen. Och såhär söt var hon... Och ja just det, hon har varit duktig och sovit hela natten i natt.
TACK älsklingen min för att jag fick sova ut lite. ♥
 

Toy Story

Eftersom både jag och mannen min älskar Toy Story filmerna, så hade jag tänkt köpa just lite Toy Story saker.. För de är sjukt roliga. En klar favorit sen man var liten.
 
Hittade bl.a detta..
 
... Ja, det finns lite olika och såklart fler saker på internet. Tycker Toy Story är så fräcka bara, och ibland kollar jag och älskling på filmerna som små barn, haha! Men Disney är för jäkla bra :D
 
Aja, det var iallfall en tanke jag har haft, att inreda Isabellas rum med lite Toy Story..
Hoppas hon gillar det ...... ?
 
 

Tisdag

Tittar ut genom fönstret och ser att det snöar, helt sjukt hur mycket det snöar nu för tiden. Jag som vill ha vår och värme! Men det lär nog dröja.. Det är ju bara februari månad, men för ett tag så försvann all snö, och sen kom den tillbaka med en massa minus grader också. Inte så konstigt att folk blir sjuka när vädret ändras hela tiden.
 
Idag har jag bara tagit det lugnt, fick dammat lite när Bella låg i Babysittern och jag plockade ihop tvätt för älskling ska tvätta nu ikväll! Nu när man har fått en liten så blir tvätt tunnan full snabbt. Eftersom bebisar lätt kräks när dem ätit, iallfall så gör lilla Bella det ibland. Så då får man ju handtvätta hennes kläder ofta, men de behöver sig en maskintvätt nu så de blir fräsha och fina igen =)
 
Och på tal om kläder, så har jag köpt mycket kläder från Newbie, de har ju så fruktansvärt söta kläder så det går inte att motstå! Dock har jag inte bilder på det jag köpt just nu så det får bli nu när dem är nytvättade.
 
Tänkte visa lite bilder på Isabella när hon var inlagd på Neonatal avd.
 
Här är hon bara några dagar gammal. Stl 50 var lite för stort!
Här var hon 5 dagar gammal och vi skulle ut för att ta en premiär tur med vagnen. :)
Sonden ser ni här också som hon hade ett tag.
6 dagar gammal och dags för första badet =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fettisdagen

Idag får man lov att gotta sig med en Semla utan en skvätt dåligt samvete. =)
 

Helgen.

I fredags åkte vi hem till mina föräldrar och åt middag, även min bror och hans fru skulle äta där. Och vi hade det jätte mysigt och pratade en massa. Jag, mamma, Amna och lilla Bella hade såklart lite tjejsnack medans killarna var ute i garaget och lekte med sina bilar. :)
 
Och igår så trodde vi mest att vi skulle vara hemma och bara ta det lugnt. Men ack så blev det inte, eftersom vi är väldigt rastlösa. Så vi körde upp till min storasyster med familj och hälsade på en stund. Isabella fick äntligen träffa sina kusiner och dem tyckte det var jätte kul att få se lilla Bella.
 
Idag har min mamma passat lilla Bella medans jag och älskling har städat bilen, sen stack vi en snabb runda till Familia, där jag hittade en tröja och en tunika till mig själv och även en kofta till min mamma :) ..  
Och sen blev det att vi åt kina mat och hade det mysigt, som alltid :)
 
Nu på onsdag ska jag, älskling och Bella fotas på HD, så vi kommer synas i tidningen inom kort. Kommer bli kul och självklart ett minne för livet då vi kommer klippa ut och rama in det.
 
Min mamma följde med oss hem ikväll, just för att hon ville hjälpa mig lite (jag har sagt att jag har världens bästa mamma) hihi. Så nu ska vi fortsätta ta det lugnt innan det är dags för läggdags!
 
Bjuder på bilder med Isabella och hennes kusiner.
 
 

7 veckor.

Igår blev vår lilla flicka 7veckor gammal! Och man ser hur hon utvecklas från vecka till vecka vilket är helt underbart att se. Och hon växer också den lilla tjejen, för vi var på BVC i torsdags och då vägde hon 3260gr och var 50,5cm lång. Så himla kul att se varje gång att hon har gått upp och även växt. Nu ska vi inte dit igen förräns den 19e februari och då ska en läkare göra en kontroll, en sådan läkar kontroll som man gör nu när dem är mellan 6-8 veckor. Och då får vi hoppas att allt ser bra ut som förra gången läkaren tittade på henne när vi åkte hem från Neonatalavdelningen.
 
Annars händer det inte så mycket för min egna del, det står stilla om man säger haha! Älsklingen började jobba igen slutet på januari och det känns fortfarande konstigt att han inte är hemma lika mycket längre. För det är väldigt tufft att vara ensam hemma med sin lilla flicka och sköta allt. Även om det är underbart att få vara med henne hela tiden, så måste man ibland få sin egna tid. Jag tycker faktiskt det är för jäkligt att inte båda föräldrarna kan vara hemma och sköta sitt barn. Jag menar, varför är det bara en av oss? Lilla Isabella behöver oss båda, eller man kan säga att vi alla tre behöver varandra.
 
Och nu dem 3 första månaderna sägs det vara tuffast, och då tycker jag personligen att bägge föräldrarna ska vara hemma tillsammans med sitt barn den tiden. Så man har chans att lära känna barnet, hjälpas åt och ta hand om varandra. Men nejdå! Antingen mamman eller pappan får vara hemma med sitt gemensamma barn.
 
Blir faktiskt sur när jag tänker på hur sjukt det är... Men vad ska man göra?
Aja, bjuder på en otroligt söt bild på vårt lilla underverk! <3
 
 

Goals.

Går runt och typ dömer mig själv nu för tiden.. Att jag tappade 10kg efter Isabella föddes var ju jätte bra. Men nu har det stannat och jag vill faktiskt ner ytterliggare 10kg, kanske 15kg. För då är jag nöjd. Och kan känna mig som mig själv igen. Nu har det gått exakt 6 veckor och 1 dag sedan jag födde Bella och all tid har gått till henne såklart. Och jag har älskat varje minut av det, även om det har varit tuffa nätter och vissa saker har varit påfrestande för både hjärna och kropp. Så har jag älskat det. För nu har jag det absolut finaste i hela världen och jag är hennes mamma!
 
Men det kommer en tid då man får tillbaka sin egen tid, och det är då man går runt och tänker "Kanske dags att börja träna igen?" .. eller "Nu har jag ätit godis länge och tagit igen det jag har saknat att äta i 8månader, nu får det vara nog!" Och självklart vill man känna sig som sig själv igen efter en graviditet. Och att det självklart tar sin tid. För det gör det... Jag vet inte hur lång tid det har tagit för andra att komma i form igen efter en graviditet, men jag kan tänka mig att det är såklart olika för alla. Det viktigaste för mig just nu är Bella, men jag ska ju försöka att inte glömma bort mig själv heller.. Men att äta rätt och röra på sig är nog det enda jag hinner och klarar av att göra just nu. Sen får det bli mer träning när lilla Bella har vuxit till sig mer. Kanske till sommaren?
 
 
Ingen jätte bra bild. På den nya bilden så finns där skugga precis vid magen och ser lite hackigt ut där.
Men ja, bilden får duga.
 
 
 

Tvungen.

Jag måste ju bara lägga upp lite fler bilder på vårt lilla mirakel! :D ♥
 
Hon är så duktig. När man lägger henne på magen så drar hon själv upp benen i krypläge och försöker trycka sig fram, och nacken åker upp flera gånger i några sekunder. Så himla duktigt.
Man tycker det är så kul att se henne utvecklas och bli så duktig. Alla framsteg som man ser vill man bara fota och man blir så stolt över henne för allt hon har åstadkommit på bara dessa 6 veckor.

1 februari.

Äntligen är den dryga januari månaden över och februari är här! Vill bara ha vår nu så man slipper alla dessa lager på lager kläderna. Man får ju klä på sig rejält så man nästan ramlar ner från trappan för man blir så klumpig. Längtar till våren också just för att Isabella är 6månader och förhoppningsvis kryper runt och är mer med i vad som händer. Så det ska bli jätte kul.
 
Igår var min brors fru Amna med mig hos BVC med Bella, det gick jätte bra. Förra torsdagen vägde hon 2730gr och var 47,8cm lång. Och nu igår, en vecka senare väger hon 3070gr och är 49cm lång. Riktigt chockerande att hon har gått upp så mycket! Blev riktigt paff och tappade nästan ögonen haha! Men det är super kul, hon är så duktig. Och självklart är jag det med som tydligen har väldigt god och gräddig bröstmjölk ;D
 
Hon har under en kort tid också blivit stark i nacken, och lyfter sig numera rakt upp när man håller i henne. Hon kan hålla huvudet uppe i några sekunder. Så hon är jätte duktig. Och eftersom hon behöver träna mer och mer, så köpte vi ett Babygym igår, och även ett Bärsele. Kan lägga upp bilder på det sen!
Men tydligen ska hon vara 53cm lång innan hon får använda Bärselet? Får hoppas hon växer lika snabbt på längden som på bredden, haha!
 
Vi sov över hos min bror och hans fru från igår till idag, det gick jätte bra. Jag fick sova ut lite för min bror kom in och tog Bella in till deras sovrum och sa att de kunde ta henne ett tag. Så jag fick några timmars sömn vilket jag var SÅ tacksam över! För man är så utmattad om dagarna så man ber om att få en skön natts sömn någon gång. Vilket inte alltid lilltjejen håller med om.
 
Nu ska jag fortsätta ha en trevlig fredags kväll med älskling och vår underbara lilla prinsessa ♥
 
 
Såhär söt kan man också vara, mammas lilla flicka!
RSS 2.0