Inrednings inspiration till vardagsrummet/matplats

Just nu är jag så trött på det vita, ljusa och dem löjliga accent färgerna... Nu vill jag ha lite åt det mörkare hållet.
Mörka möbler, mörka gardiner, med stora ljusstakar i guld och silver, lampor med skärmar som ger en dämpande belysning, bokhyllor med lite halvt vitrin , mycket böcker, fransar, jordglob i en beigea/bruna nyanser, amplar med gröna växter i. Små bord med förvarings låda, öronlappsfåtölj med pall..
Bara kolla in dessa bilder? GE MIG ALLT!
 
 

Isabella Westman.

Hej, jag heter Isabella. Jag är 13månader (13månader och 2dagar för att vara exakt)
Om dagarna är jag väldigt gnällig till och från, om jag inte får som jag vill lägger jag mig ner på golvet och skriker. När jag ska sova så kan jag INTE somna själv utan pappa måste gå runt med mig och natta mig, jag har hört att mina föräldrar pratar om att träna varje kväll att dem ska sitta i mitt rum och låta mig vara i sängen och trötta ut mig själv, får verkligen göra allt i makt nu att det inte går vägen.
När jag och mamma äter frukost så brukar jag äta fint, och när mamma säger att jag är duktig, så ibland tittar jag henne i ögonen och håller fast blicken medans jag slänger ner min mat, och även vattenflaskan då och då. Har jag sagt att jag älskar att busa? Att få mina föräldrar helt tokiga så de nästan drar av sig allt hår?
 
Jag tycker ordet nej är väldigt roligt, för när mamma eller pappa säger NEJ till mig, så skrattar jag bara... Jag tycker nämligen att det låter roligt, dock ser inte mina föräldrar lika glada ut.
De säger det rätt så ofta men jag förstår inte varför..
 
Jag har lärt mig gå och kan både stanna och sätta mig ner när jag väl koncentrerar mig, ibland händer det dock att jag blir för ivrig att jag halvspringer och tappar balansen.
 
Jag har även varit väldigt duktig på att sova hela nätterna sen jag var 2mån, men för ca 2-3månader sen tyckte jag att det var nog, jag ville kolla läget minst en gång om natten och ville se till att jag inte missade något.. Det har visat sig att jag inte missar någonting för mina föräldrar ligger i sin säng och försöker sova.. Så ibland kan jag ligga och skutta runder mellan dem i sängen när de har varit snälla för att ta in mig till dem... Vet inte varför men de blir sura när jag väcker dem på natten, men om inte jag kan sova varför ska dem då få göra det?
Jag vill ju inte vara ensam i mitt rum i mörkret.
Självklart händer det att jag sover hela nätterna, men inte varje dag längre som jag gjorde förut.
Tror det började när jag fick 4 tänder samtidigt, att hela min sov rutin rubbades då, för jag hade så ont.
Men ja sånt kan det vara..
 
Mina föräldrar har börjat inse att jag är i min 1års fas där jag testar alla gränser, och att den inte är att leka med. Jag skriker/gnäller/slåss utan någon anledning, samt att jag gör allt för att jävlas och jag lyssnar definitivt inte på något dem säger.
De vill även byta blöja flera gånger om dagen vilket jag tycker är jobbigt, att ligga still är ingenting för mig, inte ens när jag sover ligger jag still, vet inte hur många huvud smällar och örfilar, samt sparkar rakt på deras bröst och rygg de har fått när jag har sovit inne hos dem. Jag kan medge att jag ogillar ner kissiga och nersketna blöjor men vill ändå samtidigt inte ligga still. När de väl lyckats få på mig en ny blöja så kryper jag snabbt därifrån för att de inte ska få lyckas med att klä på mig, det har även hänt att jag kryper iväg utan blöja, hihi! Det är så kul! Mina föräldrar brukar då jaga mig runt huset med både kläder och blöja!
 
Dem har även bytt min sittplats i bilen så jag sitter numera bak, eftersom min mamma övningskör och då måste pappa sitta i framsätet. Men på kvällarna funkar det i 30min sen börjar jag gråta krokodil tårar och då får mamma komma och sitta bredvid mig där bak, och pappa får ta över körningen.
Jag kan vara duktig och leka en lång stund med mina leksaker, men jag kan även vara väldigt aggressiv och slänga mina saker och banka dem mot allt jag ser, såsom soffbordet, tv bänken, luckor och allt annat som finns i min väg.
 
Utöver detta är jag en väldigt glad, sprallig och social flicka som är nyfiken på allt. Jag älskar andra barn och leka med dem är det bästa jag vet.. För med lite äldre småbarn kan jag vara den tuffingen jag är, eftersom jag kan vara lite oförsiktig mot bebisar, te x lite slag i ansiktet och sånt där är vanligt. Men mot mina äldre kompisar är det fortfarande jag som bestämmer, men vi kan leka fint med varandra. Jag är inte den blyga flickan heller, utan kan gå och krypa mot folk jag knappt känner för att hälsa, och jag charmar såklart alla jag träffar och pratar mycket.
 
Ibland känns det som om jag lär mig något nytt varje dag, och att se mina föräldrars uttryck och när de ler mot mig när jag gör något nytt tycker jag är jätte kul. Det får mig bara att vilja göra mer och mer och tar fler chanser för de ger mig trygghet. De säger - jag älskar dig! flera gånger om dagen till mig, pussar mig och kramar mig, vet inte vad det betyder det som dem säger, men om det är att jag tycker om att vara med dem, älskar att ha dem bägge hos mig så vi kan leka tillsammans, när vi äter ihop och jag ibland gör roliga miner så vi skrattar ihop, så antar jag att det är kärlek, och då vet jag att jag älskar dem också! Mina föräldrar är hela min värld och dem är det bästa jag vet! Dem finns alltid där för mig, när jag är ledsen tröstar mamma mig bäst, men om jag vill leka och busa en massa är det pappa som gäller. Och tillsammans är vi oslagbara!
 
 

Köra.

När jag bodde hemma för ett par år sedan så gick jag och min pappa handledarkurs så jag en dag kunde ta mitt körkort... Det gick sådär... Han hade inte mycket tid över, och när jag väl kunde övningsköra så blev det en kort stund samt att det blev så sällan, så jag tappade intresset för det..
 
Men nu har Billy haft sitt körkort i snart 6år och han blev 24år i oktober så vi gick hanledarkurs redan i slutet av oktober... Sen var det bara dags att göra syntest och skicka efter papper, ansöka, betala avgifter osv. Och nu äntligen har jag övningskört några gånger, så JÄKLA kul! För nu ska jag fanimej ha ett körkort!
 
Idag har jag tvättat, rensat min garderob, vikt och hängt upp kläder, och tydligen var det jobbigt att se sin mamma jobba på så Bella blev trött och fick sig lite mat och somnade vid 13. Hon sover ännu, men när hon vaknar ska vi fortsätta röja upp här för det är inte färdigt på långa vägar!
 
Ikväll blir det lite små ärenden och ska övningsköra såklart ;) .. Får passa på när Billy slutar kl 16, imorgon och på fredag slutar han inte förrän på kvällen, dryyyygt!
 
Nä, jag får väl ta tag i röran här tills Billy kommer hem, så vi kan köra nästintill direkt. Hörs! =D

Oj.

Oops! Glömt bort bloggen, det har varit väldigt mycket nu på sistone. Jag har bland annat blivit frisk, lite seg är jag fortfarande i kroppen men hostan är så gott som borta, näsan rinner inte så värst mycket. Så det är skönt!
Och Isabella här hemma, hon slutar inte utvecklas, känns som om hon drömmer om vad hon ska hitta på härnäst, för varje dag är det något nytt hon gör eller kan. Hon klättrar upp på pallarna här hemma, hon går själv väldigt ofta, pratar mycket, dock vet jag inte om vad men det är struntsamma för det är jätte gulligt.
Dock sover hon oroligt av någon konstig anledning, hon vaknar nästan varje natt nu och det är inte kul alls. Vad har hänt med lilla Bella som sovit hela nätterna enda sen hon var ca 2mån?
 
I torsdags förra veckan skulle min storasyster med sin familj passa Bella, dock blev det bara till dagen efter för varken min syster eller Bella sov inte på hela natten till fredag. Så jag antar att hon inte riktigt vill vara utan mamma och pappa just nu, för hon blev så glad när hon kom hem igen. Vi hade min storebror Andreas, med sin fru Amna och deras son Ajdin här på middag i fredags, perfekt timing för Bella att komma hem så hon kunde leka med Ajdin. Han är ett halvår yngre än henne men han älskar att leka och titta på henne.
 
Nu häromdagen fick vi några snöflingor och vi passade på att dra ut med Bella i hennes släde, hon satt och var tyst hela tiden, tror hon bara njöt och tyckte det var skoj. Är glad att vi gav oss ut när snön väl la kvar på marken, för dagen efter var den näst in till försvunnen och idag är den helt borta.. Så himla tråkigt. Någon vinter har vi inte här nere i Skåne. Eller så kommer den i februari/mars. Och det vill man ju inte, nu vill man bara att det ska bli ljusare tider. Längtar till våren och sommaren. Man blir så dyster och tråkig i detta regniga och gråa vädret.
 
Här kommer en bild på Bella i sin släde. (:
 

 

 
 

Isabellas presenter & julklappar.

 
Bättre sent än aldrig, jag skulle visa er Isabellas julklappar&presenter för ett tag sedan, men ja, minnet är inte som det ska ;) haha!
 
 

S j u k ... (Inlägg från igår!)

Jaha då var det min tur att vara sjuk... Har legat nu och hostat, snorat och allmänt seg i kroppen i 3 dagar nu, fast det känns som en evighet... Kan jag bara inte bli frisk? Jag vill så gärna ta en dusch, komma ut och hitta på saker..
Hatar att vara sjuk, (vem fan gör inte det?) .. Jag får se om jag ringer vårdcentralen imorgon och bokar tid eller så väntar jag en dag eller två till.
 
Inte alls kul att inte kunna sova heller, konstigt nog så är ingen sovställning bekväm, det är antingen för kallt eller för varmt, och om jag ligger skönt så börjar jag hosta istället, och när jag var har somnat, så kan jag vakna till flera gånger och vaknar jätte lätt... Och att vila på dagarna går sådär... Ibland har jag tur och lyckas sova en stund men oftast ligger jag bara och tittar, kan inte få ro känns det som.. Vet inte om det är för att jag har Bella nu och tänker mycket på henne och vill vara med henne fast att jag inte direkt kan leka med henne..
Det har i alla fall varit ett elände dessa 3 dagar och det får gärna vända nu!
 
Var tvungen att beklaga mig lite ...
 
 

Ny mobil och skal.

Har numera en Iphone 4s som jag har haft nu i ett tag, och häromdagen kom äntligen mitt beställda skal hem i brevlådan =) .. Kan ni gissa vem det är som pryder det skalet? ;)
(bild tagen genom Instagram)
 

Försenat inlägg.

Då var 2013 slut och 2014 har bara börjat..
Hade tänkt göra en liten 2013 års resumé men tiden har inte riktigt räckt till och sen har vi haft lite annat att göra.
Eller ja, egentligen inte men ni vet hur det är.. Att gör ingenting tar en jäkla tid. haha!
 
Här kommer lite bilder från det gångna året.

Första månaderna i Bellas liv spenderades mest hemma, vi hade det mysigt och en massa kärlek svävade i luften, att vi nu var en liten familj var helt underbart. Och hennes Dop som var i mars blev väldigt lyckat och allt var så vackert för vår prinsessa. Bellas första Påsk och vi blev bjudna på påskmiddag hemma hos mina föräldrar. Sommaren då Bella badade för första gången i havet och kände sanden mellan tårna. Vi var även i hembygdsparken i Ängelholm, och besökte Danmark över en dag. Många sköna lång promenader och utomhusvistelse med familj och vänner. Och vi besökte även Tosselilla med min storebror Andreas och hans fru Amna, och även mina föräldrar var med. Jag fyllde 24år. Hösten som var lång varig och gav Bella en rätt så kraftig förkylning i samband med hennes tänder som ploppade ut en efter en. Jag och Billy firade 7år tillsammans och han fick ett fint armband utav mig med hans namn inristad och på baksidan var det inristat "7år ♥" .. Billy fyllde 24år och jag överaskade honom med en mysig kväll då jag hade gjort landgångar åt oss och tänt ljus över allt. Vi besökte busfabriken för första gången och Bella älskade att krypa ifrån oss och upptäcka busvärlden för sig själv, haha! Den stora sorgen att Paul Walker dog i en tragisk bilkrasch :( .. Och vintern som endast erbjöd 2 dagar med snö och knappt några minus grader, Isabella fyllde 1år och vi firade vår "riktiga" julafton tillsammans med familj och vänner (Då Bellas första julafton som var 3 dagar efter hon föddes spenderades på Neonatal avdelningen med absolut ingen julkänsla över huvudtaget räknades inte) Och året avslutades på samma sätt som den började, det vill säga bara jag, Billy och Isabella hemma och bara myste.
 
Tror inte jag har glömt något, men fick nog med det viktigaste.

 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0