Middag

Nä nu ska jag ut i köket och hjälpa baby med middagen. Idag ska vi ha frasbakad fiskfilé med potatis, hemma gjord sås med turk yoghurt och kryddor, och såklart en god sallad som består utav salladsblad, gurka, fetaost och en liten skvätt olja. :)

Ska prova något nytt idag också, ska nämligen låta mina potatis blir kalla innan jag äter dem!

"Potatis som till stor del består av stärkelse, ändrar sin uppbyggnad något när den kokas vilket gör att den lättare kan brytas ner och tas upp av tarmen. Kolhydraterna i potatisen går alltså fortare ut i blodet om den är kokt. Om man däremot kyler av potatisen efter kokning så ändras åter uppbyggnaden av dess stärkelsemolekyler och det blir något svårare för oss att bryta ner den. Så sett ur en GI- synpunkt så skulle det alltså vara bättre att äta en kall potatis än en kokt."



Kommentarer
beatrice

gör potatissallad av din sås? =) kanske blir gott.

2011-02-23 @ 20:09:13
URL: http://beaottosson.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0