Önskelista till 1års dagen och julklappar.

Isabella och jag har suttit vid datorn och fixat ihop en önskelista,
och nu är både mamma och Bella nöjda med vad vi har samlat ihop! Så här har ni önskelistan. (:
 

Namnsdag.

Idag har vårat charmtroll namnsdag! :)
Och Isabella vill även passa på att säga Happy Halloween till er allahopa!
 
 
 
 

BVC.

Idag var vi på BVC för 10-månaderskontroll.
Isabella fick såklart godkänt av doktorn som undersökte henne och kollade på vad hon kunde göra.
Hon var som vanligt ett charmtroll och fick både BVC sköterskan och doktorn att skratta =)
 
Vikt: 10 370gr
Längd: 72cm, (tyckte sköterskan var lite slarvig för hon gjorde det så snabbt.. Och sen är det lustigt om hon bara växt 1cm) Men vi får se nästa gång. (:
 
Bella har inte varit på sitt bästa humör idag, hon har varit gnällig och skrikig hela dagen, eller ja sen BVC. Och ingenting har passat, så det har varit tufft idag för oss.
 
Bjuder på en bild jag la upp på Instagram.
 
 

Vintertid börjar.

Dagens "tabbar" ;)
 
Imorse vaknade Bella kvart i 8 (fast egentligen kvart i 9, då hon oftast vaknar, om inte lite senare) Antar att tidomställningen inte var så lätt för henne heller... Billy gick upp imorse och tog henne så jag fick fortsätta sova.
 
Jag vaknar till några gånger och tittar på klockan och jag VET det här med vintertid nu så jag tänkte att jag kunde sova ett tag till innan Billy skulle köra iväg till jobb...
Så klockan halv 10 gick han in till mig för att säga hejdå, fast han trodde att det var halv 11.
Så jag bara
(Jag) - Klockan är halv 10...
(Billy) - Jaaa, jag vet sa han.. Men du vet, vi ska köra lite ekonomiskt...
(Jag) - eh, va? ska du sticka en hel timme innan du börjar?
(Billy) - va? SEN kopplade han och sa - Åååh, det menas med att jag har varit vaken sen kvart i 8... Så då sov du inte till kvart i 9, sa han till Bella.
(Jag) -Ja sa jag, jag sa igår kväll när vi gick och la oss att vi skulle ställa om klockorna, men du bara nä det tar vi imorgon bitti.
(Billy) -Haha, jag vet.. Åååååh, fan vad störigt!
Och så skrattade han åt sig själv medans han gick ut och tittade på sin mobil efter att ha trott att jag hade ställt min mobil klocka fel för att lura honom, vilket jag inte gjorde. Och så sa han då att det var därför hans alarm inte hade ringt än.. hahaha.. ja det var väldigt roande i alla fall. =)
 
Nu börjar vintertiden, och jag hoppas att det blir en underbar höst och vinter.
 
 

5e tand.

Inte bara dem två framtänderna där uppe är på väg ut, utan även hörntanden bredvid den ena framtanden där nere är på väg ut.. Så 5 tänder har snart vår lilla tjej... Och om vi inte ser fel, så verkar det vara lite svullet på fler ställen i tandköttet, så kanske kommer där fler tänder inom snart framtid?
 
Så ja, hon är förkyld och 3 tänder har tittat ut, allt på samma gång såklart...
Stackars henne, och stackars oss.
 
 

Helgen.

Har tyvärr inte blivit så mycket uppdaterande för jag har nämligen en dunder förkyld liten tös här hemma.. Japp, Isabella har blivit sjuk för första gången! Och jag tycker så synd om henne, det är bättre nu men i torsdags och i fredags var värst för då hade hon feber.. Så just nu är hon bara väldigt rinnig i näsan och lite hostig. Men humöret är oftast uppåt och ska krypa runder och ställa sig upp mot saker precis heeeeela tiden!
 
Det är så jobbigt att alltid ha ögonen på henne nu för annars kanske det sker en olycka, visst olyckor får hända, och man kan inte alltid skydda dem från att ramla.. Men jag hatar när hon gör sig illa =( .. Så nu får man hela tiden hålla koll på vart hon ställer sig upp mot, vart hon kryper någonstans. Och jag som trodde att jag inte hade någon ensam tid innan, NU har jag verkligen inte det... Pappan i huset är hemma nu så då får han ta hand om Bella medans jag kan göra lite annat, så som uppdatera bloggen, pyssla lite och bara vara.. Fast oftast kommer Billy med sina ursäkter att han har jobbat hela dagen och vill kunna komma hem och ta det lugnt.. Men då börjar jag med att jag har tagit hand om henne hela dagen vilket kan vara påfrestande när hon har sina jobbiga perioder. Det finns de dagar då jag bara vill ge mig ut ensam och gå en lång promenad för att komma iväg från all gnäll, skrik och klängighet, de stunder då INGENTING duger! Man får ju hjälpas åt vilket vi gör också.. Billy är väldigt snäll och låter mig ofta sova ut på morgonen när han är ledig eller när han börjar jobba senare på dagen.
 
Fast det är svårt, det är inget jag förnekar.. Och speciellt när hon har en så stark vilja och ger sig inte förrän hon får som hon vill. Hon blir mer och mer högljudd för varje dag som går känns det som. Hon var så kelig och mysig när hon var som mest sjuk, åh det var så mysigt. För det påmindes om när hon var mindre, när att ligga i våra famnar var det bästa hon visste. Och nu är hon inte så kelig längre, utan gnällig. Och det är som om hon tar igen de två dagar när hon hade feber nu när hon mår bättre, haha jag vet inte..
Och det som inte gör saken bättre är att det ska ta 1½ timme för henne att somna på kvällarna.... SUCK!
 
Att vara mamma är verkligen det svåraste, tuffaste, underbaraste jag någonsin varit med om.
 
B U S U N G E !
 
 
 

Välling.

Vi har alltid köpt Baby Semp välling till Isabella.. Och hon verkligen älskar den. Men fick tips från min storasyster att köpa riktig välling, så vi gjorde det i fredags, köpte ett stort paket med 20liter för bara 129kr, super billigt tyckte vi. Men Bella har nu ätit den vällingen i två dagar och hon äter knappt...Så jag sa att det funkar inte, kanske gillar hon den andra bättre.. För nu ikväll så sa jag det att hon har tagit någon klunk i varje flaska hon har fått idag, så Billy fick sticka till affären precis och köpa Baby Semp3 och då drack hon en hel flaska!
 
Billy blev lite ledsen i ögat när han inser att den nya vällingen som var SÅ billig tyvärr inte kommer användas just nu, eftersom Bella har hittat sin favorit. Den är mycket dyrare, men har man hittat sin favorit så har man. :)
 
 
 

7 år.

Väldigt sent inlägg men bättre sent än aldrig ;) haha!
Idag, den 24e oktober 2013 har jag och Billy varit tillsammans i 7 år!!
Det är en väldigt lång tid, och man kan säga att vi känner varandra in och utan till. Vi har byggt upp en trygghet tillsammans, litar på varandra, skaffat oss ett hem (några gånger då vi flyttat) förlovat oss, gift oss och nu för snart 1 år sen fick vi en underbar dotter. Det har varit en lång väg med mycket gråt, skratt, bråk, härliga stunder, dåliga stunder, saker som har gjort att vi glidit isär men ändå hittat tillbaka till varandra..
 
Vi har verkligen jobbat på vårt förhållande vissa gånger, och ibland har jag känt att detta funkar inte, men någonstans långt in där inne så känner man att det är rätt att det ska vara vi. Visst, det finns inga garantier för något, men vad jag kan säga är att jag älskar honom jätte mycket, han är en fin far till vår dotter, min familj älskar honom och har alltid gjort. Så det är skönt! 
 
Han är en underbar kille med ett otroligt fint hjärta. Och jag är så glad att ha hittat en så fin kille som i alla dessa år varit fantastisk mot mig och även mot min familj. Såna killar som Billy finns det inte många av och jag är glad att jag har hittat honom. Han är inte bara min man, utan en vän också. En person som jag kan dela allt med...
Det finns vissa saker som gör att han gör mig lite galen ibland, men han kan lätt charma mig och göra mig glad.
 
Ville bara skriva av mig lite om vad jag känner för honom och hur mycket han betyder för mig.
 
Och jag har även hittat detta på internet som jag tyckte var riktigt bra skrivit.
 
"Alla förhållanden följer samma mönster… I början är du förälskad. Du längtar efter telefonsamtalen, beröringen och du gillar din partners små egenheter. Att falla för din partner var inte svårt, nej, det var tvärtom en helt naturlig och spontan upplevelse. Du behövde inte GÖRA någonting. Det är därför man säger att man ”faller” för någon.
Människor som är förälskade säger ”jag föll som en fura” eller ”det sa bara klick”. Fundera på uttrycken. Det antyder att du bara stod där, utan att göra något, och så plötsligt hände något dig.
Att bli förälskad är en passiv och spontan upplevelse. Men efter ett par månader eller år tillsammans, falnar glöden. Det är ett naturligt mönster i ALLA förhållanden.
Sakta men säkert blir telefonsamtalen (om dom alls kommer) en källa till irritation, beröring är (när den väl sker) inte alltid välkommen och din partners egenheter är inte längre charmiga, dom driver dig till vansinne. Symptomen för det här stadiet varierar för varje förhållande, men du kommer att lägga märke till en dramatisk skillnad mellan det inledande stadiet när du var förälskad och det efterföljande stadiet som är betydligt tråkigare och stormigare.
Det är nu som du och/eller din partner kan börja fråga er ”’Är jag med rätt person?”. Och när du tänker tillbaks på den glödande kärlek ni en gång hade kanske du börjar längta efter att få uppleva det med någon annan. Det är nu förhållanden rasar samman.
Hemligheten med att lyckas i ett förhållande är inte att finna rätt person, det är att lära sig att älska den person man har hittat.
Människor skyller ofta sin olycka på sin partner och börjar söka efter bekräftelse och tillfredsställelse utanför förhållandet. Resultatet av sökandet kan se ut på många sätt.
Otrohet är det vanligaste. Men ibland gräver människor istället ner sig i arbete, en hobby, vänskap, överdrivet tevetittande eller missbruk av olika slag. Men lösningen ligger inte utanför förhållandet. Det ligger inom det.
Jag säger inte att du inte kan förälska dig i någon annan. Självklart kan du det och tillfälligt skulle det kännas bättre. Men några år senare skulle du vara tillbaks i samma situation.
Skälet till det är, och lyssna nu noga:
Hemligheten för att lyckas i ett förhållande är inte att hitta rätt person, det är att lära sig älska den person du har hittat.
Att bibehålla kärleken är inte en passiv eller spontan upplevelse. Du måste jobba på det, dagligen. Det kräver tid, ansträngning och energi. Viktigast av allt, det kräver vishet och förnuft. Du måste veta vad du ska göra för att få det att fungera, det finns inga genvägar.

Kärleken är INTE ett oförutsägbart mysterium som varken du eller din partner kan påverka utgången av. Precis som att fysikens lagar styr universum, finns det på samma sätt lagar för förhållanden. Om du vet hur du ska tillämpa dessa lagar är resultatet förutsägbart.
Kärlek är alltså ett ”beslut”, inte bara en känsla.
Kom ihåg: Du avgör inte själv vilka människor som kommer in i ditt liv. Däremot är det upp till dig att bestämma vem som får gå, vem som får stanna och vem du vägrar att släppa taget om!"

Saknar.

Sen jag fick reda på att jag var gravid, så kände jag att ALLT kommer förändras! Vilket är sant.. Och jag kunde bara tänka positivt på allt, och det skulle vara så roligt och mysigt. Men det jag inte tänkte så mycket på var hur mycket saker jag tog för givet då. Typ som att bara sitta och glo en hel dag av att bara vara, att sova bort en hel dag, att kunna gå utanför dörren på 1 minut, göra precis vad jag vill, när jag vill. Att allt jag behövde tänka på var mig själv och vad jag ville. Men nu är allt helt annorlunda, och självklart är det skoj att vara en mamma, och jag är så glad att ha fått den finaste dottern man kan få! Att vi har blivit förälder till en så vacker och fin flicka!
Och som jag skrivit tidigare så finns det inget roligare än att följa hennes utveckling.
 
Men som en person som blivit mamma för första gången kan det vara omtumlande och svårt ibland, för jag vet inte hur allt fungerar och ska göras. Så det blir några telefonsamtal till mamma ibland för att fråga vissa saker, haha! Men så är det ju! Te x "hon verkar ha ont där, kan jag ge henne en Alvedon?" "Hon skriker och öppnar inte ögonen, är det mardrömmar?" "Kan hon sova själv nu?" och så vidare.
 
Fast man kan lätt glömma hur enkelt allt var förut, fast att man då bara klagade på att allt var jobbigt och man inte hann med saker man skulle göra.. Tji, där fick jag! NU hinner jag inte med allt jag vill, nu kan det vara jobbigt att inte veta vad Isabella vill när hon är ledsen ibland, när hon går igenom olika faser som kan orsaka sena nätter, natta om henne flera gånger på en kväll, när man matar henne men hon bara tar bort ansiktet och ger sig inte förrän hon får sin flaska. Sånt är ibland jätte jobbigt.
 
Saker jag saknar mest är nog:

* Att inte göra någonting, bara sitta i sin ensamhet och höra sina egna tankar och andetag.
* Sova hur länge jag vill och att få sova ostört.
* Kunna gå utanför dörren på 1 minut istället för 30min.
* Att det bara är jag och Billy i fokus.
* Att man inte behöver planera sina dagar.
 
Jag tror att många nyblivna mammor känner precis som mig, och det ska man inte skämmas för.
Det är såna här tankar man kan få ibland när man tänker efter på hur man hade det. Det räcker om man ser en gammal bild, eller läser ett gammalt inlägg på bloggen, eller helt enkelt pratar om det förflutna. Då blir det att man jämför på hur man har det idag i jämfört med förut.
 
Sen finns det även saker som jag inte saknar, som att vara ensam hemma hela dagarna när Billy är på jobb, att jag och Billy gjorde nästan samma saker varje helg och gjorde sällan något nytt nu innan jag blev gravid. Det var tråkigt och jag ville ha en förändring. Så när jag pratar med mamma om vad jag ibland läser på internet att folk skriver något i stil med "Jag ska leva livet först innan jag skaffar barn" då säger hon bara att jag och Billy gjorde ändå aldrig något, vi höll inte på att festa så mycket då, vi träffade inte kompisar sådär jätte ofta, vi var rätt ensamma och stannade hemma framför en bra film ofta istället, och att jag gick klart gymnasiet och skaffat mig utbildning, jag hade jobbat, flyttat hemifrån, även gift mig. Så det var perfekt att skaffa barn. Och visst är det så?
Fast ibland undrar jag det där med Leva Livet, hur kan man någonsin hinna leva livet innan man skaffar barn? Man slutar inte leva för att man fått barn, snarare tvärtom. Däremot kanske vissa vill bo utomlands och jobba, vissa vill resa runt om i världen och bara tänka på sig själv och ha kul. Men det är inte någon som jag drömmer om att få göra. Jag vill inte flytta utomlands, inte vad jag känner nu i alla fall. Och jag har haft jätte kul med vänner innan, festat och gjort riktigt galna saker precis som man gjorde när man var ungdom.
Nu är saker och ting lite annorlunda men man kan ändå ha kul och göra saker. Om jag och Billy vill resa utomlands 1 vecka senare så kan vi det, för min dotter har en underbar mormor. Så allt går med bara lite planering, men man måste först veta vad man vill med sitt liv. Annars händer inget..
Precis som uttrycket "Lev ditt liv, innan livet lever ditt"
 
 
 

Dagens.

Först vill jag säga att Bella har inte varit så lätt att ha med att göra nu inatt! Visst, det kunde varit värre. Hon vaknade i natt och var jätte gnällig, så gav henne lite mat och då somnade hon om direkt. Men senare vid ca halv 7, hade hon bestämt sig att om inte hon kunde sova så skulle ingen annan göra det i heller. Men min storasyster var snäll och tog henne en stund på morgonen så jag fick sova lite. Min storasyster är nämligen här ett par dagar så det är skönt att få lite hjälp och sällskap =) ..
 
Syrran åkte in till min storebror och hans fru i stan sen, och jag ringde och frågade mamma om hon ville följa med till Väla. Då jag hade ett litet ärende där idag *hemlis* (berättar senare) och sen passade jag och mamma på att titta i lite butiker vilket alltid är skoj. Jag fick handlat Halloween grejer till festen nästa vecka, och Bella blev lite bortskämd av sin mormor med lite kläder. =)
 
 

Isabella 10månader!

Isabella, vårt hjärta blir hela 10månader idag! Jag har sagt det innan men jag tror jag säger det igen, fasiken vad tiden går. Det händer så mycket i Bellas liv just nu så det är helt otroligt!
Så jag gör som jag brukar, gör en lista på allt hon kan göra =)
Ska försöka få med mig allt..
 
♥ Kryper
♥ Ställer sig upp mot möbler
♥ Står länge och blir alltid lika glad när hon får stå upp
♥ Börjar få tand nr 3 och 4
♥ Fortsätter prata och uttrycka sig, säger mycket "dääär"
♥ Om man te x frågar henne var lampan är så tittar hon på den och säger där.
♥ Stl 80 i kläder, lite 74 passar fortfarande
♥ Nr 6 i blöja
♥ Fortsätter vara kräsen med maten, gröt och yoghurt går ner, och vällingen är fortfarande en favorit.
♥ Hon får smaka mycket av våran mat, och kan ta några bitar men sen vill hon inte ha mer.
♥ Kan äta smörgås bitar själv
♥ Sover fortfarande hela nätterna, kan vakna till lite nu när tänderna håller på.
 
Hennes skötbord fick tas bort nu för ett tag sedan, då hon INTE vill ligga still och reser sig upp så det kändes inte så lönt att ha den kvar. Så nu bytar vi blöja på golvet då man känner att man har mer kontroll över henne där.
 
Kan inte förstå att du har funnits i våra liv i 10månader. Du är fortfarande vår lilla bebis, och det är svårt att inse att du faktiskt inte är en liten bebis utan blivit ett småbarn. Vårt älskade barn som växer och utvecklas dag för dag.
Vi älskar dig mer än ord kan beskriva! ♥
 
Isabella idag på Öppna Förskolan! (:
 

Halloween!

Jag och Billy ska ha Halloween Party om ca 2 veckor och vi har fortfarande inte bestämt vad vi ska klä ut oss till.
Vi har några idéer men letar ändå tills vi hittar någon vi är helt säkra på.
 
Dessa har jag hittat på internet och tyckte dem var coola. Sist vi hade Halloween Party var jag skolflicka och Billy var pirat. Och det lutar faktiskt åt att vi ska vara samma i år med, men vi får se!
 
 
 

Instagram?

För er som besöker min sida kan nu även följa mig på instagram om ni så önskar.
 
Jag heter liiine89. Ciao!
 
 

Tand nr 3 & 4 & Öppna Förskolan.

Idag la min mamma märke på Bellas mun när hon skrattade, att två av hennes framtänder där uppe är på väg ut. Och då slog det mig, därför hon har varit helt omöjlig nu på senaste tiden.. Stackaren har haft ont =/ .. Hon har fått Alvedon vissa kvällar för vi har misstänkt att det har varit tänderna och att det har gjort ont. Men nu vet man 100% att det är därför. Så nu när dessa två har kommit fram så har hon fått alla 4 längst fram, dvs dem två där nere som hon har nu, och sen de andra två som är på väg ut. Det sägs att det är dem 4 tänderna som gör mest ont då tandköttet är tunnast där. Så förhoppningsvis blir hon sig själv igen när dem har ploppat ut. =)
 
Nu de senaste nätterna har Bella inte velat sova, hon vill absolut inte missa något. Hon kryper som bara den, och ställer sig upp mot möbler precis hela tiden! Så det är mycket som händer nu i hennes liv, som hon ska sammarbeta på kvällarna/nätterna när hon sover. Och det är väl klart, när man väl har lärt sig något nytt så vill man ju hela tiden göra det, varför sova när jag kan krypa runt och upptäcka allt annat? Lite så är det nog.
Så när hon väl somnar på kvällen runt 20-21, så kan hon vakna till någon gång innan vi ska lägga oss för att hon vill ha nappen. Men sen har de varit dem kvällarna då hon har vaknat och inte velat somna om igen. Och jag tror det är mycket för hennes mardrömmar också, för några gånger har det hänt att hon bara skriker och skriker, öppnar inte ögonen och man får ingen kontakt med henne. LÄSKIGT som fan =/ .. Och sen när hon väl har lugnat ner sig gör vi ett försök att få henne att sova igen, vilket hon inte alltid håller med om, så vi lägger henne mellan mig och Billy i sängen, men nej då ska det lekas, klättras och krypas. Så det är inte så konstigt att man tappar tålamodet ibland och blir helt frustrerad. Så pass frustrerad att man känner för att sticka ut och bara ta någon minut för sig själv och samla energi. Men jag gör aldrig det, för jag vill verkligen finnas där för Bella när hon behöver mig såklart. Fast det är svårt ibland, och det tycker nog alla mammor som fått sitt första barn. Allt är nytt, alla beteende, vad ska vi vänta oss? Och nu vissa perioder som man märkt så är det väldigt mycket på en och samma gång. Nu är det liksom krypning, ställa sig upp och tänder uppe på det. 3 milstolpar kan man väl kalla det?
 
Vi får helt enkelt hoppas på att hon snart blir lika glad och go som hon oftast är. För både jag och Billy säger att hon är en helt fantastisk flicka som är så lätt att ha med och göra, glad, nyfiken, lugn fast även busig ibland. Vilket jag tycker är kul att hon har lite skinn på näsan när det gäller vissa grejer =) .. Vi brukar säga det, att tänk dem som har barn som kanske har kolik? som kanske vaknar flera gånger på nätterna och vill ha mat? och har haft det så sen dem föddes? Ja, listan kan göras lång. Så då känner jag och Billy oss lite "bortskämda" om man kan säga så? för Bella har sovit hela nätterna sen ca 2 mån ålder, vaknat till någon (ibland ingen) natt och velat ha sin napp eller så har hon legat konstigt.. Så då får vi ändå vara tacksamma att hon är så snäll som hon är fast att hon kan vara omöjlig vissa kvällar just nu.
 
Idag var även jag och Bella på Öppna Förskolan här för första gången sen vi flyttade hit. Vi gick dit med min vän Anna och hennes dotter Julia som bara är en vecka yngre än Bella. Vi hade det jätte trevligt, och jag pratade även med en annan mamma som var där. Det blev en massa prat och skratt! Härligt! Och Bella fick leka av sig så det var skönt. :) Ska dit flera gånger har jag och Bella bestämt =)
 
Tog tyvärr inga bilder på Öppna Förskolan, får göra det nästa gång =)
 

Isabella.♥

Lite nya bilder på vår lilla finis.
 
 

Är det inte konstigt?

Idag har jag vaknat på fel sida det erkänner jag, så ta mitt inlägg med en nypa salt, eller lite mer.
Jag sätter på radion, gör frukost till mig själv och blir direkt irriterad då jag får höra Timbuktu - Flickan och Kråkan, för att han absolut INTE kan sjunga! En av de värsta låtarna jag vet är just den. Och sen kommer en annan kass låt, den där Miss Decibel, i texten säger han "Jag älskar dig för du har gjort mig till en fucking star" Någon som såg ett svärord? Fucking.... Hm.
Jag kommer ihåg när James Blunt - Beautiful kom ut på radion och han fick redigera den med "Fucking High" till "Flying High" varför? Hur kommer det sig att det är bara vissa artister som får sjunga med svordomar?
Där finns många fler artister på radion som har opassande ord, inte för att jag bryr mig om just svordomar, utan för att originalet är originalet, varför ska vissa ändra på sina texter medans andra inte behöver det?
 
Ja, det är i alla fall något jag stör mig på! Och sen att radion jämt och ständigt spelar samma skit låtar om och om igen.. Så dem fastnar inte bara i huvudet och man lär sig texten, utan man blir även sur på sig själv för att man sjunger med i låtarna.
 
Men nej, jag är inte bitter.

Bok tips?

Jag läste ut min The Shining bok för några veckor sen, och nu har jag ingen bok att läsa längre och jag saknar det! Så nu är frågan, vet någon en bra bok? Det ska vara en spännande bok och ingen sorgsen eller deckare!
Jag har väldigt svårt att fastna i en bok, att verkligen tycka om en bok det vill säga. Så vill gärna ha tips om någon RIKTIGT bra. Tycker om Thriller och även Fantasy böcker som Twilight och Harry Potter.. Men de har jag redan läst. Och snälla, kom inte med bok tips om Twilight kopior som te x Vampire Diaries!
 
 

Torsdag.

Då var det torsdag, det har faktiskt gått snabbt men ändå långsamt denna veckan.. Eftersom jag har bara suttit själv med Bella medans mannen är på jobb. Så vi har fått underhålla oss själva genom en massa lek och bus, och även klämt in någon liten mys stund då Bella gärna leker hela tiden när hon är vaken så vill hon inte mysa så mycket. Så denna vecka har det inte hänt något speciellt, bara det gamla vanliga. Förra helgen på fredagen så passade mina föräldrar Isabella, hon sov där till lördag för jag och Billy skulle få lite ensam tid (vilket behövs!)
Så jag och Billy stack och åt kina mat och kollade film resten av kvällen, hade det jätte mysigt och självklart saknade vi Bella men vi var lugna för hon var hos sin bästis ju! (sin mormor) =)
 
Och då på lördagen åkte vi hem till mina föräldrar och skulle hämta Bella samt att vi pratade lite.. Dem berättade hur det hade gått och vad de hade gjort. Och det var kul att höra att det hade gått jätte bra och de hade haft det mysigt på morgonen då de alla 3 hade legat i sängen och busat! :)
 
Nästa gång jag och Billy ska iväg själva blir nog den 25e på fredagen för på torsdagen där (24e) firar vi 7år tillsammans. Så då ska vi också ut och äta något gott och kanske även göra något. Och min storasyster kommer ner hit till mig några dagar innan och hon erbjöd sig även att hon kunde passa Bella medans vi var borta på kvällen. Så det var snällt! Och det känns bra att det är min syster, för hon och Bella tycker om varandra jätte mycket och har alltid skoj, så det ska nog inte vara några problem.
 
J a g o c h  B e l l a h ä r o m d a g e n
 

Skolbänken - renoverings bilder.

 
Resultat: Jag blev jätte nöjd och den står så fint inne i Bellas rum. Kan inte säga att den är helt klar, för jag hade tänkt sätta dit lite klistermärken/dekaler på bänkskivan. Men det får bli en annan dag. =)
 
 
 

Lätt.

Det kan inte alltid vara lätt... Att vara mamma är inte lätt, det kan vara omtumlande och ibland känner man för att dra av sig håret. Stunder då allt är meningslöst, jobbigt och man vill bara gräva ner sig i jorden..
Såna stunder är inget kul alls. Men så fort min lilla skrutt ler mot mig eller skrattar så blir man alltid glad. Även om man har haft en jobbig dag, om man har sovit dåligt kanske, eller allt känns så tomt så räcker det oftast med att Bella bara ler mot mig, och just då är allt annat glömt! Det är däremot en underbar känsla.
 
De säger att för att uppskatta de bra stunderna, måste vi få ha de mindre bra stunder ibland. Själv kan jag tycka att det är inte bara ibland, utan väldigt ofta. Och när de bra stunderna kommer så vill man nästan ha den dagen på upprepning. Jag är en sådan person som måste se fram emot saker annars blir jag lätt deppig, som te x nu så längtar jag hela tiden till nya saker för nu har jag Bella. Hon som gör nya saker för varje månad som går, att följa hennes utveckling är något jag ser fram emot hela tiden. För det är något som aldrig kan bli tråkigt.
Det enda som i så fall kan bli tråkigt är när de börjar bli för smarta, som te x hittar alla saker som de inte ska hitta, tar tag i grejer som kan tappas i golvet och gå i sönder, eller något som de kunde rätt tidigt, göra lite ljud från sig och veta att mamma kommer direkt och tar upp en.
 
Jag vet inte, men jag tror att alla mammor har tanken "är jag en bra mamma?" men vad är en bra mamma?
Min mamma är enligt mig världens bästa, även om hon och jag har varit ovänner flera gånger, hon har varit dum någon gång, sagt nej tusentals gånger, även dragit några vita lögner, men jag älskar henne till månen och tillbaka för när jag verkligen behöver henne så finns hon där. Hon lyssnar, hon tröstar, hon förstår. Och hon älskar mig verkligen, det är en sak man vet. Speciellt när hon ställer upp för mig när jag behöver det, när hon kramar mig sådär hårt när man ses och även ger mig pussar på kinden, vi kan fortfarande ligga i soffan eller i sängen och bara mysa, ja hur mycket som helst. Och vi har alltid kul ihop.
Så en bra mamma för mig, är en som är rättvis, bryr sig, pussar och kramar (blir man någonsin för gammal för att få en puss från sin mamma?" och att hon alltid finns där. Och självklart vill jag vara den för Bella, jag älskar henne mer än allt annat här på jorden, jag blir så stolt när jag tänker på hur mycket hon kan, och lär sig, och samtidigt blir jag stolt över mig själv när jag vet att det är jag som fött henne, att jag har klarat en sådan grej trodde jag aldrig. Då jag oftast är rädd för allt, haha!
 
Jag är ny på detta, på mamma livet, att inte bara tänka på mig själv längre, att jag inte kan göra allt jag ibland önskar kunna få göra, utan nu har jag ett barn som jag har fullt ansvar för. Och som 9månader som en nybliven mamma så känner jag att jag har varit och är en bra mamma, och kommer fortsätta ge mitt underverk all kärlek jag bara kan. För hon är så otroligt underbar när hon själv vill, och för det mesta av tiden är hon det. Och att hon sover hela nätterna är ju hur skönt som helst för en person som älskar att sova!
 
Ja, jag ville bara skriva av mig detta för nu i tre dagar så har Bella varit lite trotsig mot mig och lyssnar inte när jag säger ajabaja, haha.. det låter inte så jobbigt nu när jag skriver det, men i verkligheten är det värre tro mig!
Kan småbarn komma i trotts åldern vid 9-10mån? Om inte, så är Bella kanske den första? Haha!
Dessa tre dagar har varit påfrestande för mig, och som människa med känslor så får man lov att känna sig utmattad, och behöva en stund för sig själv för att bli människa igen. Att ha ensam tid nu när man är mamma är guld värt! Det är knäpp tyst, man kan äntligen höra sina egna tankar igen, och man kan bara sitta och ta det lugnt och andas långa andetag. Tyvärr så får jag inte mycket egen tid som jag ibland känner att jag hade behövt. Ibland som te x idag så tog Billy med sig Bella ut och gungade lite så jag fick vara själv, men det är inte alltid han kan göra det. Och oftast så går tiden SÅ snabbt så när de kommer tillbaka så tänker man "redan hemma?" För visst, går tiden super duper snabbt när man har kvalitets tid själv?
 
M i n  b u s u n g e.
 
RSS 2.0